Ultrafiltrasyon Sistemleri
İçindekiler

    Ultrafiltrasyon Sistemleri

    ultrafiltrasyon sistemleri

    Basınç, kuvvet ve bulanıklık gibi parametreler kullanılarak suyun kimyasal özelliklerine müdahalede bulunmadan yarı geçirgen bir yüzeyden geçirilerek arındırılma işlemine ultrafiltrasyon sistemi denir. Yüksek derecede askıda katı madde ve bulanıklığa sahip olan suların kimyasal özellikler kullanılmadan sadece fiziksel özelliklerinin değiştirildiği bu işlemde renk giderme işlemi de uygulanır. Birçok farklı filtrasyon yöntemi gibi ultrafiltrasyon yöntemi de özellikle sudaki partiküllerin yakalanması için kullanılır. Bu sistemin özellikleri arasında bakteri ve virüslerin tamamının kimyasal kullanılarak giderilmesi de bulunur. Özellikle kaynak suları ve içme sularının arıtımı için kullanılan bu yöntem günümüzde birçok farklı sanayide kullanılır. Diğer arıtma sistemlerine oranla ultrafiltrasyon sisteminde yüksek arıtma verimi sağlanırken kesin arıtma oranı sayesinde de kompakt bir tasarıma sahiptir. Sahip olduğu modülleri dikey olarak monte edildiği için kapasitesi arttırılmak istendiği zaman ekstra modül kolayca ilave edilebilir. Bu pratik ve kullanışlı sistem hakkında detaylı bilgi almak için web sitemizde bulunan telefon numaralarımızdan bize ulaşabilir, uzman ekibimizden destek alabilirsiniz.

    Ultrafiltrasyon Sistemleri Nedir?

    Sudaki partiküllerin ayrıştırılması işlemleri için tercih edilen en kullanışlı sistemlerin başında gelen ultrafiltrasyon, birçok farklı alanda kullanılabilen arıtma sistemlerinden biridir. Çalışma prensibinde membran bulunan bu sistem, sudaki askıda kalan parçacıkların mikroskobik düzeyde uzaklaştırmasına yarar. İnce membran teknolojisinden yararlanıldığı için ilk aşama ya da bazı durumlarda ikinci aşama olarak kullanılabilen ultrafiltrasyon sistemi, parçacıkların saf sudan arındırılması için tercih edilir. Yüksek süspansiyona sahip askıda kalan katı maddelerden arıtılan su, ultrafiltrasyon sistemini primer ya da sekonder aşama olarak kullanarak mevcut ince membran sistemi ile en küçük partiküllerden bire arındırılır. Ultrafiltrasyon modülleri ve sahip olduğu 0,02 mikron por çapına sahip membran sistemi sayesinde kimyasal kullanımına gerek kalmadan zararlı birçok mikroorganizmaların arındırılması için tercih edilen yöntemlerin başında gelir.

    Ultrafiltrasyon Sistemi Özellikleri

    Ultrafiltrasyon sisteminin özelliklerinin başında kimyasal herhangi bir işlem kullanmadan arıtma işlemini gerçekleştirmesi gelir. Özellikle partiküllerin temizlenmesi işlemi için tercih edilen bu sistem, ince membran teknolojisinden yararlandığı için mükemmele yakın saflıkta su arındırılmasını sağlar. Birçok farklı alanda primer işlem olarak kullanılan ultrafiltrasyon, özellikle yeryüzü ve yeraltı sularının arındırılması işleminde son derece kaliteli sular tedarik eder. Ultrafiltrasyon sistemlerinin temel amacı suda bulunan hassas tortu ve bakteri, virüs gibi mikroorganizmaların filtre edilmesidir. Özellikle içme suyu şişeleme tesislerinde bakteri ve virüslerin giderilmesi amacıyla yaygın olarak tercih edilen yöntemlerin başında gelir. Firmamızı ziyaret ederek ya da telefon numaralarımızdan bize ulaşarak sistem hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Ultrafiltrasyon Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

    Ultrafiltrasyon sistemleri birçok farklı endüstride kullanılsa da özellikle içme suyu şişeleme tesislerinde çokça tercih edilen yöntemlerden biridir. Sahip olduğu modüllerin dikey bir şekilde montajlanabilmesi sebebiyle birçok alanda rahatlıkla kullanılabilir. Çünkü endüstrinin ihtiyacına göre ekstra modül eklemesi pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Bunların haricinde yüzey sularının mükemmel filtre edilebilmesine yarayan ultrafiltrasyon sistemleri konvansiyonel biyolojik ve kimyasal arıtma çıkış sularının beslenebilmesine olanak sağlar. Ayrıca özellikle son yıllarda çokça tercih edilen atık su geri kazanım projelerinde de önemli bir yer tutar. Bunun haricinde deniz suyu ozmos sistemlerinin ön arıtmada da tercih edilen sistemlerden biridir. Tüm bunların yanı sıra ultrafiltrasyon sistemleri deniz suyu arıtımı, gıda sektörü ve meşrubat proseslerinde çok kullanılan yöntemlerdendir. İçme suyu hazırlama fabrikalarında da bakteri alımı ve suyun dolaylı dezenfeksiyonu işlemleri için tercih edilen birçok aşamada başarılı bir şekilde kullanılır. Detaylar hakkında bilgi almak isterseniz web sitemizde bulunan telefonlarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

    Ultrafiltrasyon Sistemleri Nasıl Çalışır?

    Yarı geçirgen membran sistemi yardımı ile sudaki askıda katı maddelerin ayrışmasını sağlayarak saf su tedarik eder. Sahip olduğu dikey modüllerinin yardımıyla birçok farklı alanda kullanılabileceği gibi alandan tasarruf edilmesini ve eklemeler yapılmasına olanak tanır. Suyun içinde bulunan askıda katı maddelerin mikroskobik düzeyde arındırılması işlemlerinin yanı sıra bulanıklığa sahip olan suların kimyasal işlemler kullanılmadan sadece fiziksel özelliklerinin değiştirilmesi ile saf su elde edilir. Sahip olduğu ince membran sistemi sayesinde tüm partiküllerden arındırılarak temiz suya ulaşmanızı sağlar.

    Ultrafiltrasyon Sistemleri Avantajları Nelerdir?

    Diğer arıtma yöntemlerine nazaran oldukça yüksek verimliliğe sahip olan ultrafiltrasyon sistemleri, ilk ya da ikinci aşamada kullanılmaya uygun olduğu için pek çok alanda rahatlıkla kullanılabilir. Kimyasal işlemlere ihtiyaç duymayan ultrafiltrasyon sistemleri, sadece basınç ve kuvvet kullanarak arındırma işleminin tamamlanmasını sağlar. Filtrelenen suyun tüm katı maddelerden arındırılmasının haricinde bakteri ve virüs gibi tüm mikroorganizmalardan da giderilmesini sağlar. Tasarım bakımından çok kullanışlı olması sebebiyle de birçok sanayide rahatlıkla tercih edilen bu sistem hakkında detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz bizi iletişim sayfamızda bulunan telefon numaralarından arayabilirsiniz. Dilerseniz web sitemizi ziyaret ederek sistemle ilgili daha fazla detayı öğrenebilirsiniz.

    Sıkça Sorulan Sorular

    Deniz Suyu Arıtılmasında Ultrafiltrasyon Sistemi Kullanılır mı?

    Ters osmoz sisteminde olduğu gibi iyonizasyon işlemi yapılmadığı için tam olarak arıtımı yapılamasa da deniz suyu desalinasyon sistemlerinde besi suyu hazırlama işlemini rahatlıkla yapabilir.

    Ultrafiltrasyon Sisteminde Kimyasal Kullanılır mı?

    Hayır, bu sistemde kimyasal kullanılmadan sadece basınç ve kuvvet uygulayarak arıtma işlemi yapılır.

    Bizi Arayın Whatsapp
    Teklif Al
    Teklif Al